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Child Welfare Policy Manual

Questions & Answers

3.5F  Use of Funds

1. Question: Can funds for the voucher program be used for non-voucher related
expenses, i.e., mentoring programs or other supportive activities for eligible youth?

Answer: No. Section 477(h)(2) of the Social Security Act (the Act) restricts funds under the
voucher program to "education and training vouchers for youths who age out of foster care."
Therefore, States may use voucher funds only to provide the vouchers and conduct
administrative activities necessary to provide the vouchers. States may, however, use the
regular Chafee program funds authorized under section 477(h)(1) of the Act to support these
and other activities not allowable under the Educational and Training Voucher program.
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